Što je alumni?

Alumni (lat. množina od laumnus) znači bivši pripadnik neke ustanove, najčešće sveučilišta (Alma Mater) koji ostaje u svezi s njom.

Alumni u svijetu

Alumni su uobičajena udruženja u svijetu pa na nekim sveučilištima imaju i stoljetnu tradiciju.

Alumni na FPMOZ-u

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti želi slijediti sve dobre prakse pa tako i uspostaviti trajnu vezu sa svojim diplomiranim studentima i obavještavati ih o svojim razvojnim planovima i programima te potaknuti sve vas koji ste stekli diplomu na ovom Sveučilištu da nam pomognete u nastojanjima da ono bude što bolje i kvalitetnije.

Gdje ste i što radite?

Gdje sada živite? Jeste li zaposleni? Ukoliko jeste, gdje?

Zadovoljstvo studijem kojeg ste završili

Podijelite s nama kako Vam je bilo na Fakultetu. Koliko Vam je pruženo obrazovanje pomoglo u životu i na Vašem radnom mjestu (ukoliko radite). Nedostaje li Vam studiranje?

Planovi

Kakvi su Vam planovi za budućnost? Biste li voljeli primati časopis "Alumni FPMOZ"? Imate li želju sastati se s bivšim kolegama?

Pošaljite nam sliku

Pošaljite Vašu sliku, također možete poslati sliku Vas i Vaših kolega dok ste studirali… Ako ste zaposleni pošaljite sliku s Vašeg radnog mjesta.

Ciljevi

Cilj je uspostava i održavanje veze između Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti i diplomiranih studenata kao i poticanje suradnje između Fakulteta, tvrtki i organizacija u kojima su zaposleni.

Napredak i razvoj fakulteta

Bivši studenti mogu utjecati na osmišljavanje strategije razvoja Fakulteta, utjecati na profiliranje novih nastavnih planova i programa, pomagati u marketingu i samoj promociji Fakulteta.

Komunikacija sa bivšim studentima
U tom smislu, komunikacija sa diplomiranim studentima jedan je od važnih zadataka i to ne samo vezano za njihove želje i potrebe (studiranjem ili pronalaskom posla) već i njihovo razmišljanje o samom studiju (njihovi prijedlozi i primjedbe).